Kruunu: Mer än bara ett museum

Kruunu tjänar på många sätt. Det tar sina besökare på en rundtur i den finska klock- och smyckekulturen. Det guidar, utbildar, inbjuder till att skapa och uppleva. Kruunu är också en plats för möten, avkoppling och avslappning. På Kruunu hålls firanden, möten sammankallas, och man njuter av kaféets erbjudanden. Kruunu är för nybörjaren, entusiasten, den nyfikne och proffset. Kruunu är en plats för alla.

Besök museet »

Gruppvisningar

Guidad av en expert, går turen djupare in i utställningen än ytan. Guidade turer är utformade för att vara förståeliga, intressanta och insiktsfulla för alla åldrar. Både förskolebarn och vuxna kommer att tycka att turen är minnesvärd.

Läs mer »

Workshops

I workshopparna tas klockor och smycken i egna händer! Workshoppen är en upplevelse där du för en stund stiger in i en urmakares skor eller tillverkar dina egna smycken. Vi erbjuder färdiga workshops, men workshopparna kan också skräddarsys individuellt för olika grupper.

Läs mer »

Utställningar

Kruunus huvudutställningar byts ut var sjätte månad, och vid varje given tidpunkt visas en till fyra utställningar. Utställningarna erbjuder besökarna flerskiktade upplevelser av klock- och smyckeföremål, betydelser och historia. Arbetdemonstrationer relaterade till utställningarnas teman är också en fantastisk upplevelse.

Läs mer »

Föremålsiden­tifiering

Vems händer har en klocka eller ett smycke sitt ursprung från, och vad mer kan berättas om dess historia? Vår föremålsidentifieringstjänst avslöjar bakgrunden till din klocka eller ditt smycke. Medan du får information om ditt föremål samlar vi på museet också in viktig data om den finska klock- och smyckekulturen.

Läs mer »

Café Hyrrä

Ta en stund att unna dig på Café Hyrrä. Beläget inom vårt museum kan du sitta ner för att njuta av hemlagade söta och salta läckerheter efter din rundtur. Hyrrä tillhandahåller också catering för evenemang som hålls i vårt museum.

Läs mer »

Museibutik

Kruunu har en museibutik där du kan plocka upp minnen och gåvor. Butikens urval inkluderar böcker, kort, smycken och andra unika föremål för både vuxna och barn. Du kan också köpa presentkort för valfritt belopp.

Läs mer »