Kruunu on enemmän kuin museo

Kruunu palvelee monella tapaa. Se vie vieraansa kierrokselle suomalaiseen kello- ja korukulttuuriin. Se opastaa, opettaa, kutsuu tekemään ja kokemaan. Kruunu on myös paikka kohdata, rauhoittua ja rentoutua. Kruunussa juhlitaan, kokoustetaan ja nautitaan kahvilan antimista. Kruunu on ensikertalaiselle, harrastajalle, kiinnostuneelle ja ammattilaiselle. Kruunu on kaikkien paikka. 

Vieraile museossa »

Ryhmäopastukset

Oppaan johdolla tehty kierros pureutuu näyttelyyn pintaa syvemmälle. Opastukset on laadittu eri-ikäisille mahdollisimman ymmärrettäviksi, mielenkiintoisiksi ja uusia oivalluksia herättäviksi. Niin esikouluikäiset kuin aikuiset saavat kierroksesta mieleenpainuvan kokemuksen. 

Lue lisää »

Työpajat

Työpajoissa kellot ja korut otetaan omiin käsiin! Paja on elämys, jossa astutaan hetkeksi kellosepän kenkiin tai taiteillaan itse omat korut. Meillä on valmiita työpajoja, mutta pajat voidaan myös suunnitella yksilöllisesti erilaisille ryhmille.

Lue lisää »

Näyttelyt

Kruunun päänäyttelyt vaihtuvat puolen vuoden välein, ja kerrallaan on esillä yhdestä neljään näyttelyä. Näyttelyt tarjoavat kävijälle monilla tasoilla kello- ja korualan esineistöä, merkityksiä ja historiaa. Näyttelyjen teemojen mukaiset työnäytökset ovat myös upea kokemus.

Lue lisää »

Esine­tunnistukset

Kenen käsissä kello tai koru on syntynyt, mitä muuta sen historiasta voidaan kertoa? Esinetunnistuspalvelu avaa sinulle kellosi tai korusi taustoja. Samalla kun saat esineestäsi tietoa, myös me museolla saamme kerättyä tärkeää tietoa suomalaisesta kello- ja korukulttuurista. 

Lue lisää »

Kirjastot ja arkisto

Museollamme on kelloalan erikoiskirjasto, joka toimii kattavana käsikirjastona tutkijoille. Kirjaston ja arkiston käyttöä varten on varattava vierailuaika, joka onnistuu arkisin klo 9–15. 

Lue lisää »

Kokoelmat

Kruunun kokoelmat ovat aikamatka jopa vuosisatojen taa. Kello- ja kultaseppien ammattiin, työvälineisiin, esineistöön sekä tekijöiden elämäntyöhön liittyvää tietoa on tallennettu monipuolisin materiaalein kokoelmiin sekä Kruunun sivustolle että Finna-palveluun. 

Lue lisää »

Tilavuokraus

Kruunu on museo, mutta paljon muutakin! Meillä on tilat, jotka voi vuokrata monenlaisiin tilaisuuksiin kokouspäivistä polttareihin ja lasten synttäreihin. Tilassa on laadukas kokoustekniikka, ja päivän lomaan on järjestettävissä myös ryhmälle räätälöity työpaja sekä tarjoilut. 

Lue lisää »

Kahvila Hyrrä

Ota hetki herkutteluun Kahvila Hyrrässä. Museomme yhteydessä sijaitsevaan kahvilaan voit istahtaa nauttimaan vaikka kierroksen päätteeksi itse tehdyistä makeista ja suolaisista suupaloista. Hyrrä järjestää tarjoilut myös museossamme järjestettäviin tilaisuuksiin. 

Lue lisää »

Museokauppa

Kruunulla on museokauppa, josta saat mukaan muistot ja lahjat. Kaupan valikoimassa on kirjat, kortit, korut ja muut yksilölliset tuotteet aikuisille sekä lapsille. Kaupasta voi ostaa myös lahjakortteja halutulle summalle. 

Lue lisää »

Yritysyhteistyöt

Kumppanuus Kruunun kanssa voi olla monenlaista: tilavuokrausta, tapahtumien järjestämistä, yrityshistoriikin laadintaa, kello- ja korukulttuurin tiedon tallentamista ja paljon muuta. Mitä keksisimme yhdessä?

Lue lisää »
Virtuaalinen tietokanta Holvi »