Yritysyhteistyöhön Museo Kruunun kanssa

Tapoja tehdä yhdessä on monenlaisia. Voimme esimerkiksi tuottaa kanssanne näyttelyitä, tuoda toimintaanne osaksi kello- ja korualan kulttuuriperintöä, tutkia ja laatia historianne merkkipaaluja sekä tarjota tilat tapahtumaanne varten.

Lue alta muutamia esimerkkejä yhteistyön mahdollisuuksista sekä siitä, mitä kumppanuutemme on muutamalle yritykselle jo tarjonnut. Ole toki meihin yhteydessä, niin tuumitaan, mitä voisimme tehdä myös teidän eteenne!

Ota yhteyttä »

Yhdessä voimme tehdä kaikkea tätä

Vaalitaan suomalaista kello- ja korukulttuuria

Kruunu säilyttää, tallentaa ja vaalii alan kulttuuriperintöä, jotta perintö säilyy seuraavillekin sukupolville. Perintöä on monenlaista: kelloja, koruja, muotoilua, suunnittelua, käsityötä, taidetta, lahjakulttuuria, osaamista, yrityksiä, henkilöitä, tahtoa ja uskallusta. Lisäksi tallennamme kokoelmiimme ajan mittaamisen historiaa, aikakäsityksiä sekä kello- ja korualoihin liittyvää kulttuuriperintöä, kuten:

  • käyttötilanteita ja -tapoja (identiteetti)
  • valmistustekniikoita ja työkaluja
  • suunnittelua, designia ja taidetta
  • yritysten historiaa
  • ilmiöitä, tarinoita ja muistoja
  • kuvia, media- ja arkistoaineistoa.

Jos yrityksesi toimintaan liittyy mikään näistä, kannustamme sinua tallentamaan tietoja virtuaaliseen tietokanta Holviin. Mikäli tallentaminen ei onnistu omatoimisesti, ei huolta, ole meihin yhteydessä, niin autamme! 

Yhteistyötä kanssamme tehnyt, yli 100 vuotta kansainvälisesti tunnettuja kello- ja korumerkkejä maahantuova Oy Perkko on hyödyntänyt Holvia. Oy Perkkolta Emma Liljeström kertoo Holvin olevan avaintekijä siinä, missä ja miten yrityksen historiaa esitetään verkossa. Tietojen syöttäminen Holviin on tapahtunut vähitellen: ensin on tallennettu tiedot yrityksen laajasta historiasta, sitten Leijona-brändin historiasta ja lopuksi kellojen tuotekuvat.

Tutkitaan historiaa ja tuotetaan näyttelyjä

Museo Kruunu tekee myös näyttelyitä varten taustatutkimusta sekä kartoituksia, joista on kaikille hyötyä. Esimerkiksi Sadan vuoden lahjat -näyttelyssä tutkimme Pohjoismaiden ja Baltian johtavan jalometallialan yrityksen, Kultakeskuksen, kokoelmia, ja tuotimme yhteistyössä heidän kanssaan näyttelyn. Yritysten historiaa voi esittää hyvin kauniilla tavalla aikajanalla, johon kiteytetään keskeiset asiat ja merkkipaalut. Meiltä voi tilata tällaisen aikajanan, jonka yritys voi kiinnittää sopivalle paikalle.

Laitamme jatkossa Holviin näyttelyihin liittyvää tietoperustaa, jota olemme taustoituksessa tutkineet.

Toteutetaan tapahtumia

Museomme tilat ja toiminta ovat perusta erilaisille tapahtumille sekä tilaisuuksille. Kruunussa voi järjestää työhyvinvointipäiviä, kokouksia, henkilöstötilaisuuksia, lanseerauksia ja tapahtumia – lue lisää tilavuokrauksesta. Voimme järjestää myös työpajan tai opastuksen päivän yhteyteen.

Museolla on järjestetty myös muun muassa Kalevala Korun kuukausi-info, Invalidiliiton mitalienjakotilaisuus sekä seminaareja ja tapahtumia, esimerkiksi syyskuussa järjestimme Kultaseppä Kulmalan kanssa naisten koulutusta ja yrittämistä tukevan Naisten Pankin tilaisuuden. Yritykset voivat olla niin ikään mukana museon omissa tapahtumissa, esimerkiksi Espoo-päivänä 26.8.2023 kaiverruslaitteita maahantuova Gravox oli kaivertamassa tuotteita museon vieraille.

Jos sinulla on jokin tapahtuma tuloillaan tai haluaisit olla mukana Kruunun omissa tapahtumissa, ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Ota yhteyttä »
Virtuaalinen tietokanta Holvi »