Kruunu on museo, joka on erikoistunut kelloihin ja koruihin

Kruunu on ainoa museo Pohjoismaissa, joka on erikoistunut kelloihin ja koruihin. Tämä tarkoittaa, että Kruunu tutkii esimerkiksi sitä, millaista kellosepän ja kultasepän työ on ollut monia vuosia sitten. Kruunu myös esittelee erilaisia kelloja ja koruja sekä järjestää työpajoja. 

Voit tehdä Kruunussa kaikenlaista mielenkiintoista! Lue tältä sivulta lisää ja tule vierailulle. Museo Kruunu sijaitsee Espoossa Tapiolassa. Kruunuun on helppo tulla esimerkiksi metrolla tai omalla autolla. 

Katso yhteystiedot »

Voit tehdä Kruunussa monenlaisia mukavia asioita

Voit käydä katsomassa näyttelyitä

Kruunun näyttelyissä on esillä esimerkiksi kelloja ja koruja, niiden valmistuksessa käytettyjä työkaluja sekä kellojen ja korujen tekijöitä. Näyttelyissä voidaan myös esitellä sitä, miten kelloja ja koruja puhdistetaan. Näyttelyissä opit historiaa ja voit kuulla mielenkiintoisia tarinoita. Kruunun näyttelyt vaihtuvat puolen vuoden välein. 

Tutustu näyttelyihin »


Voit osallistua työpajaan

Kruunu järjestää museolla työpajoja erilaisille ryhmille, kuten koululaisille, yrityksille ja ystäväporukoille. Työpajassa tehdään yhdessä esimerkiksi koruja tai tutustutaan siihen, millaista kellosepän työ on. 

Tutustu työpajoihin »


Voit tilata opastuksen ryhmällesi

Kruunun opas vie ryhmäsi kierrokselle museoon. Hän esittelee teille museon näyttelyitä, joista hän kertoo ymmärrettävästi ja mielenkiintoisella tavalla. Järjestämme opastuksia esimerkiksi koululaisille, yrityksille ja muille ryhmille. 

Tutustu ryhmäopastuksiin »


Voit tuoda kellon tai korun tutkittavaksi

Jos haluat tietoa korustasi tai kellostasi, voit tuoda sen meille esinetunnistukseen. Esinetunnistus on palvelu, jossa pyrimme selvittämään esimerkiksi sen, kuka kellon tai korun on valmistanut. Lisäksi voimme yrittää selvittää, minkä ikäinen kello tai koru on ja mistä materiaaleista se on tehty.

Tutustu esinetunnistukseen »


Voit vuokrata tilan kokoukseen tai juhlaan

Kruunussa on tila, jossa voit pitää kokouksen, luennon, syntymäpäivät tai jonkin muun tilaisuuden. Tilan voi vuokrata omaan käyttöön. Tilaisuuteen voidaan järjestää myös ruokatarjoilut.

Tutustu tilavuokraukseen »


Voit herkutella Kahvila Hyrrässä

Kruunun kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Kahvila Hyrrä, johon voit tulla herkuttelemaan. Saat kahvilasta hyvää juotavaa ja syötävää. Jos järjestät Kruunussa juhlan tai muun tilaisuuden, voit tilata sinne ruokatarjoilut Hyrrästä.

Tutustu kahvilaan »


Voit tehdä ostoksia museokaupassa

Kruunussa on museokauppa, josta voit ostaa esimerkiksi postikortteja, muistikirjoja, koruja ja kirjoja. Ne sopivat hyvin esimerkiksi lahjaksi ja itselle muistoksi museolla vierailusta. 

Tutustu museokauppaan »


Voit vierailla kirjastossa ja arkistossa

Kruunussa on kirjasto ja arkisto, joista löytyy paljon kelloihin ja koruihin liittyvää tietoa. Kirjasto on tarkoitettu tutkijoille. Jos haluat vierailla kirjastossa tai arkistossa, sinun on varattava aika vierailulle. 

Tutustu vierailuun kirjastossa »


Voit tutustua museon kokoelmiin

Kokoelmat sisältävät esineitä, valokuvia ja muuta tietoa, joita Kruunu on kerännyt itselleen. Kruunun kokoelmiin kuuluu paljon tietoa esimerkiksi kellosepän ja kultasepän työstä. Kokoelmiin kuuluu myös kelloja, koruja ja valokuvia. Kokoelmiin voi tulla tutustumaan museoon tai niistä voi lukea lisää Finna-nimiseltä sivulta.

Tutustu kokoelmiin »

Kruunuun ovat tervetulleita kaikki

Kruunu on museo, jonne ovat tervetulleita kaikki asiakkaat. Pienet lapset, kouluikäiset ja aikuiset löytävät museosta paljon mielenkiintoista katseltavaa ja tekemistä. 

Jos haluat tilata opastuksen tai työpajan ryhmällesi tai vuokrata tilan esimerkiksi kokoukseen tai juhlaan, ota yhteyttä. Voit myös kysyä lisää tietoa kaikista muista museomme palveluista. 

Ota yhteyttä »
Virtuaalinen tietokanta Holvi »