Oppaamme avaa oven kellojen ja korujen kiehtovaan maailmaan

Pienet museovieraat pääsevät Kruunussa kellosepän oppipojan jännittävään matkaan! Varttuneemmat kävijät seuraavat puolestaan ajan askelia menneestä nykyhetkeen, joissa kellot, kalenterit sekä käsitys ajasta ovat muovanneet elämäämme sellaiseksi kuin se tänä päivänä on. 

Opastettu kierros on oivaltava tapa tutustua museon näyttelyihin syvemmällä tasolla. Opastukset on laadittu eri ikäryhmille sopiviksi päiväkodeista koululaisiin ja aikuisiin. Opastuksia voidaan myös muokata ryhmän toiveiden mukaan, ja kylkeen järjestää näyttelyiden inspiroima työpaja.

Tutustu opastuksiin ja varaa kierros! Lukaise lisäksi ohesta löytyvä opastus-info. 

Kruunussa järjestetään myös yleisöopastuksia, joihin ei tarvitse varata paikkaa. Katso opastusajat ›

Varaa opastus »

Museo Kruunun opastukset

Opastukset päiväkodeille ja kouluille

Oppipojan jalanjäljillä

Kisällin jalanjäljissä on tarinallinen opastus eskarilaista 2.-luokkalaisille asti. Opastuksen aikana autamme Mattia tunnistamaan erilaisia kelloja, jotka hänen pitää oppia ennen ryhtymistään kellosepäksi. Tutustumme siihen, kuinka aurinkokello toimii, ja kurkistamme taskukellon sisään. Ihmettelemme mikä luuppi on, ja miksi ihmeessä kelloseppä tarvitsee pinsetit.

Hyppää mukaan matkaan, autetaan yhdessä Mattia!

Opastuksen kesto n. 45 min

Kysy lisää: info@kellojakorumuseo.fi.


Opastukset yläkouluille ja lukioille

Auringosta atomiin

Mitä aika oikeastaan on? Millainen olisi maailma ilman kelloja? Opastuksella kuljetaan läpi ajan mittauksen kiehtovan historian ja kuullaan, miten luonnontieteen kehitys on muovannut kelloista yhä tarkempia ja samalla vaikuttanut yhteiskunnan kehitykseen sekä ihmisten elämään.

Opastuksen kesto n. 45 min

Kysy lisää: info@kellojakorumuseo.fi.


Opastukset aikuisryhmille

Opastuksia voivat varata myös kaikki aikuisryhmät. Opastuksen aikana voidaan tutustua kaikkiin kello- ja korunäyttelyihin tai keskittyä ryhmän toiveiden mukaan esimerkiksi vain yhteen näyttelyn teemaan.

Kerromme mielellämme lisää opastusten mahdollisuuksista, ota rohkeasti vain yhteyttä! Meille voi saapua myös yleisöopastuksille, joihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen – lue lisää Ajankohtaista-osiosta.

Tietoa opastuksista

  • Opastuksia järjestetään päiväkoti- ja koululaisryhmille ti–pe kello 9–15, aikuisryhmille ti–su museon aukioloaikojen puitteissa.
  • Opastusvaraukset on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. 
  • Opastukset ovat varattavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
  • Opastusten hinnat aikuisryhmille: ti–pe 80 € (sis. alv 24%) + museon pääsymaksut, la–su 120 € (sis. alv 24 %) + museon pääsymaksut – jokainen opastukselle osallistuva tarvitsee oman pääsylipun. Aikuisryhmän enimmäiskoko on 20 henkilöä. 

Varaukset ja lisätiedot: Ida-Lina Brinkas, p. 050 553 9299 (museon aukioloaikojen puitteissa) tai info@kellojakorumuseo.fi.

Lue vierailusta museolla »
Virtuaalinen tietokanta Holvi »