Kenen käsissä kello tai koru on syntynyt?

Mitä tekniikkaa on käytetty, entä mitä esineen historia kertoo? Esinetunnistuspalvelumme pyrkii vastaamaan muun muassa näihin kysymyksiin. 

Tervetuloa »

Esinetunnistus avaa sinulle kellosi tai korusi taustoja

Esinetunnistus on tärkeä osa myös suomalaisen kello- ja korukulttuurin tiedon kartuttamista. 

Haluaisitko tietoa esimerkiksi vanhasta kellostasi? Tarjoamme esinetunnistuspalvelun, jossa tutkimme kellon historiaa ja valmistustapoja. Kellosta voi olla mahdollista selvittää muun muassa sen valmistaja, ikä, käytetty tekniikka ja materiaalit. Kaupallisiin kellojen ja korujen arvoihin emme valitettavasti voi ottaa kantaa. 

Esinetunnistuspalveluun varataan tutkimusaikaa noin kuukausi, ja asiakas saa tuloksen kirjallisena. Esinetunnistuspalvelun hinta on 180 € (sis. alv 24 %). 

Jos haluat hyödyntää esinetunnistusta, otathan yhteyttä museomestariimme, jonka kanssa palvelusta sovitaan etukäteen: Rami Laitinen, rami.laitinen@kellojakorumuseo.fi, puh. 050 550 3353

Tutkimustulosta voidaan käyttää esimerkiksi vakuutustodistuksena. Meille Kruunussa esinetunnistus on tärkeä osa suomalaisen kellosepäntyön, kelloseppien ja kellokulttuurin tutkimusta sekä tiedon keräämistä. 

Lue lisää museosta »
Virtuaalinen tietokanta Holvi »