Voutilainen, Ajan näyttäjä

24.4.-29.9.2024

Suurmestari Kari Voutilaisen elämäntyöstä kertova näyttely esillä 24.4.-29.9.2024.

Näyttely kertoo Karin ajatuksista kellojen takana. Näyttely esittelee hänen valmistamiaan kelloja ja eri kellotyyppejä, suunnitelmia kelloista, kuvamateriaalia ja videoita. Näyttelyssä nähdään Voutilaiselle tärkein kello ja nro 1, joka on kurssikello.

Näyttely kattaa Espoon Kelloseppäkoulusta valmistumisen, osaamispääoman kasvattamisen, ensimmäisten omien kellojen, koneistojen ja ratkaisujen kehittämisen sekä filosofiaa työn taustalla. Lisäksi näyttely kattaa Voutilaisen yrityksen kasvun ja muuton nykyisiin tiloihin vuoristoon.

Hän on kasvattanut yritystään ja osaamistaan hankkimalla muita yrityksiä omistukseensa, mm. Comblémine SA -kellotaulutehtaan, Cattin SA -kellonkuoritehtaan/prototyyppitehtaan, entisen kelloseppäkoulun Sveitsissä, Urban Jürgensenin arvokellotehtaan. Hän on tehnyt kelloteknistä yhteistyötä isojen kellobrändien kuten MB&F:n ja Zenithin kanssa. Suomalaista brändeistä Voutilainen on tehnyt yhteistyötä Leijonan kanssa.

Voutilaisen osaamista arvostetaan joka puolella maailma. Kari Voutilainen on voittanut kymmenen kelloalan arvostetuinta kategoriapalkintoa Grand Prix d’Horlogerie de Genèvessä (GPHG). Suomen kelloseppäliitto ry nimesi hänet suurmestariksi 2014.

Esille yhteistyö Voutilainen X Leijona kelloja. Kari Voutilaisen käsittelyssä vanhat mallit ovat päivittyneet aikaa kestäviksi klassikoiksi. Leijona X Voutilainen -mallistossa yksityiskohtiin on paneuduttu huolella. Muotoilu viestii klassisuudesta, urheilullisuudesta ja muistuttaa ajasta ja sen merkityksestä, jonka jokainen voi käyttää haluamallaan tavalla.

Kansainvälisesti tarkasteltuna elämäntyönäyttely on ensimmäinen laatuaan.

Virtuaalinen tietokanta Holvi »